SÄSONGSKAFFE NR 3

Tanzania

MAJINJA


Stolta presenterar vi vårt tredje säsongskaffe, Tanzania Majinja. Majinja är en community bestående av 20 småodlare, i Mbeya-området i sydvästra Tanzania. Mbeya är känt för sina kaffeodlingar, där största delen av Tanzanias arabicakaffe odlas. Majinja-communityn föddes ur en odlares idé om att producera kaffe med tvättprocessering, vilket drog med sig flera andra ivriga odlare. Majinja-communityn är grundad 2015 och det här kaffet kommer från odlarnas andra skördeperiod.

 

Småodlarna för sina handplockade kaffebär till CPU:s tvättstation, där de kontrolleras ännu en gång och sorteras innan processeringen. Endast de bär med rätt mognadsgrad processeras, vilket garanterar att kvaliteten hålls jämn och bra. Efter processeringen torkas kaffebönorna under den heta solen.

 

Vi har rostat Majinja-odlarnas kaffe med respekt för de egenskaper kaffet fått under odlingen och processeringen. Kaffet är ljust mellanrostat och är i sin helhet väldigt fräscht och smakrikt. Noggrannare kan det hittas en stark blommig och lätt syltig karaktär i kaffet.

OMRÅDE: MBEYA

ALTITUD: 1600-1700 m.

PRODUCENT: MAJINJA FARMERS
VARIETET: KENT
KLASSIFICERING: AAA
PROCESS: WASHED, SUN DRIED

OTA YHTEYTTÄ:

Myynti (Kaffecentralen): 09 2600221

rost@rost.fi

  • Instagram - White Circle

YHTEYDENOTTOLOMAKE:

ROST & Co.

Särkiniementie 5 B

00210 Helsinki