SKÖRDETIDSKAFFE NO 3

KENIA

Sereng AA

FYLLIGT, SVARTVINBÄR, OCH RABARBER

Det Kenianska kaffet har en typisk karaktär av svartvinbär som domineras av en saftaktig sötma. I doften och smaken framträder en mild rabarberaktig syrlighet. För ett ljusrostat kaffe är munkänslan dröjande och fyllig.

 

Vi har skaffat råkaffet via brokern Sucafina Specialty och det anlände till vårt rosteri i slutet av sommaren. Kaffet kommer från Sereng Farmers’ Cooperative Society i västra Kenya - därav namnet Kenya Sereng. Kooperativets medlemmar har små odlingslotter, i medeltal en hektar stora. Kaffebären plockas och sorteras för hand vilket garanterar bästa möjliga kvalitet. Därefter avskiljs pulpen och kaffet fermenteras i 12-24 timmar, beroende på det lokala mikroklimatet. Sedan har kaffet torkats på höga bäddar vilket är typiskt för Afrika.

URSPRUNG : Kenia, Kericho & Nandi Hills

VARIETE: Batian, Ruiru 11, SL28, SL34

PROCESS: Fully washedKasvukorkeus: 1500-1900 m

ROSTGRAD: Ljust (1/5)

OTA YHTEYTTÄ:

Myynti (Kaffecentralen): 09 2600221

rost@rost.fi

  • Instagram
  • Facebook

YHTEYDENOTTOLOMAKE:

ROST & Co. 

Särkiniementie 5 B

00210 Helsinki

Rosteriets butik

öppen vardagar 9-16, lördagar 10-16