ÅRETS FILTERKAFFE 2017. ROST & Co. s Guatemala Finca Montejo valdes till årets filterkaffe 2017 på Helsinki Coffee Festival.

SÄSONGSKAFFE Nr 2

Guatemala

FINCA MONTEJO

Stolta har vi äran att presentera vårt andra säsongkaffe i ordningen, Guatemala Finca Montejo. Kaffet är av ny skörd från familjen Montejos odling, och därifrån kommer också namnet. Odlingen är belägen inom Huehuetenango-området i Jacaltanango. Byn är belägen i en dag omgiven av höga berg, vilket gör dess närområden till  ideal mark för kaffeodlare.

De varma och torra vindarna från grannlandet Mexico skyddar det högt belägna området från kyla, vilket möjliggör odling på väldigt höga altituder utan risk för frost. Temperaturen vid odlingen hålls inom 10-25 grader.

De mogna kaffebären plockas och tvättprocesseras, vilket innefattar en 36 timmars fermentering och en 20 timmars sköjlning. Efter det torkas de från bäret åtskilda bönorna i solen.

Kaffet har kommit till oss via Third Wave Coffee Source. Vi har rostat familjen Montejos kaffe med respekt för odlingsomständigheterna och de egenskapers som de råa bönorna fått via de processer de genomgått. Kaffet är mellanrostat, vilket ger utrymme för dess bäriga och syrliga karaktär. Kaffet är i sin helhet fräscht och klart samt intensivt fruktigt.

Altitud: 1850 m

Producent: Finca Montejo
Varietet: Bourbon
Process: Pesty, auringossa kuivattu

OTA YHTEYTTÄ:

Myynti (Kaffecentralen): 09 2600221

rost@rost.fi

  • Instagram - White Circle

YHTEYDENOTTOLOMAKE:

ROST & Co.

Särkiniementie 5 B

00210 Helsinki