VÅRA VÄRDERINGAR

RENHET

Vi rostar vårt kaffe med en miljövänlig Loring Kestrel S35 kafferost. Dess gasbehov och och utsläpp av växthusgaser är upp till 40% mindre jämfört med traditionella kafferostare. Vår skonsamma rostningsprocess minskar också på svinnet.

 

Våra konsumentförpackningar är återvinnbar plast och vi har kompenserat deras koldioxidavtryck.(... hiilijalanjäljen.  BORT: korvaamalla kahvin avotulella valmistamisen liesillä Kenian ja Etiopian alueilla.) Som HoReCa-kund kan du också välja vårt Zero Waste -koncept, där det inte bildas förpackningsavfall.

 

VÅRT ANSVAR

För att kaffet ska vara ansvarsfullt producerat bör hela produktionskedjan från odlaren till konsumenten ske i enlighet med hållbar utveckling. Vi handlar våra kaffebönor hos ansvarsfulla aktörer och känner till deras exakta ursprung. Vi lär också våra kunder att använda kaffe på ett hållbart sätt.

 

En betydande del (65%, 2019) av kaffet vi importerar kommer från odlare av rättvisemärkt och ekologiskt kaffe.

 

Vår serie med skördetidskaffen produceras på miljövänliga små gårdar därifrån vi köper dem direkt av odlarna eller via grossister för småproducenter.

Vi söker hela tiden mera ansvarsfulla sätt att agera för att främja en hållbar kaffekultur.

 

SMAK

Vi rostar våra bönor skonsamt för att bevara de finstämda och komplexa smakerna. Paahdamme kahvipapumme hellävaraisesti säilyttääksemme niiden (ainesosien) herkät ja kompleksiset maut. På så sätt framhävs kaffets bästa sidor, vilket garanterar en förtjusande smak. För att försäkra oss om den bästa smakupplevelsen provsmakar vi varje sats vi rostat innan den skickas till kunden.

OTA YHTEYTTÄ:

Myynti (Kaffecentralen): 09 2600221

rost@rost.fi

  • Instagram - White Circle

YHTEYDENOTTOLOMAKE:

ROST & Co.

Särkiniementie 5 B

00210 Helsinki